Whisky-ul este o băutură care și-a cucerit un binemeritat apelativ de băutură internațională. Ca băutură și-a început ascensiunea din secolul al XIX-lea, și odată cu maxima extindere a Imperiului britanic și cu prăbușirea cognac-ului a cunoscut o popularitate pe care nici măcar prohibiția americană sau diferitele embargo-uri asupra acestei licori nu au reușit să-i diminueze statutul de băutură preferată pe întreg globul.

Totuși, cel care a inițiat această sărbătoare a prieteniei este un fost student al Universității din Aberdeen, Scoția, care în 2012 și-a propus să dedice acestei băuturi o zi specială. Sărbătoarea propune în fapt, una dintre cele mai democratice abordări cu privire la această băutură. World Whisky Day este despre acceptare. Nu contează ce whisky bei, cum preferi să-l combini și câtă gheață, apă sau altceva pui în pahar. Important este să te bucuri cu prietenii! De altfel, inițiativa s-a bucurat de recunoaștere oficială, membrii Parlamentului Scoțian votând în mai 2014 o moțiune în acest sens.

Iată de ce, acestei inițiative i s-au asociat destul de repede cei iubitorii de whisky, în anul 2014 fiind estimați cam 250000 de participanți. Din 2015 evenimentele afiliate World Whisky Day au acoperit toate continentele (inclusiv Antarctica).

În România, World Whisky Day se sărbătorește pentru prima oară în anul 2016, inițitori fiind echipa din jurul blogului snoblesse.ro. Aflat la cea de-a doua ediție World Whisky Day, echipa snoblesse.ro marchează evenimentul cu două inițiative pentru iubitorii de whisky și nu numai:

– o degustare de whisky Arran Distillery Scotch Sellection

B.Y.O.B. Whisky Party condimentat de un concurs cu premii cu tema ”Adu cea mai proastă sticlă de whisky și câștigi una bună”:

Intenția echipei snoblesse.ro este de a crește educația consumatorilor de băuturi prin edu-tainment, cu focus special pe produsele din gama Premium și Super-Premium. De aceea, snoblesse.ro organizează frecvent degustări, Masterclass-uri, cursuri de inițiere în arta băuturilor, precum și evenimente sau petreceri tematice. Iată de ce, îi așteptăm pe toți cei interesați să ni se alăture.

 

Și pentru că sărbătoarea pune în prim plan acceptarea celuilalt și spiritul de prietenie închinăm cu tradiționala urare de World Whisky Day:

”Raise a dram with the world!”

Comentarii

comentarii

%d bloggers like this: