World Whisky Day 2017 in Romania (WWD) este o inițiativă de conectare a României la un eveniment global ce valorizează prietenia, incluziunea și whisky-ul. Evenimentul, vis al unui tânăr student scoțian, a devenit realitate în urmă cu doar 5 ani și câștigă tot mai mulți susținători. O să mă întrebați ceva de genul: ”No și, care-i faza?”! Pe scurt, dacă participai la World Whisky Day (anul ăsta 18-20 mai) ai fi avut ocazia/șansa de a savura niște whisky-uri deosebite selectate de trupa snoblesse.ro, de a socializa cu oameni faini, băieți și fete, amatori și/sau cunoscători de whisky și de a te bucura apoi și de niște vouchere și discount-uri consistente la whisky. Practic toți partenerii noștri implicați în World Whisky Day (Rifco Trade, Top Drinks, Heinrig Food&Beverages și bautura-online.ro) au oferit participanților și iubitorilor de whisky prețuri promoționale și reduceri speciale de până la 20%. Sună interesant, nu?

Ca să rememorăm, World Whisky Day in România s-a sărbătorit tot la Cluj, în 2017 și a fost marcată de două evenimente organizate de trupa de la snoblesse.ro Primul a furat un pic startul întrucât a avut loc joi, 18 mai la Top Drinks. Prezentarea selecției snoblesse.ro de la distileria Arran a adus împreună 20 de iubitori de whisky, interesanți să experimenteze niște produse proaspăt intrate în România.

Ce s-a testat? Au fost prezentate cele două etichete care poartă numele celui mai faimos poet scoțian, Robert BURNS, un blended scotch și un single malt N.A.S. (non age specified). Celelalte două whisky-uri au fost Arran single malt de 14 ani și Arran Lochranza Reserve, un scotch considerat reprezentativ și emblematic pentru această tânără distilerie scoțiană independentă. Alegerea produselor de la această ediție WWD a intenționat să schimbe percepția potrivit căreia whisky-ul e o băutură agresivă, o tărie bună doar pentru domni.

Care au fost reacțiile? Favoritul serii – nr. 1 – ediția de 14 ani. Ce au apreciat domnișoarele și doamnele? Robert Burns Single Malt N.A.S. și lichiorul. Favoritul domnilor – Robert Burns Single Malt N.A.S., care de altfel a epuizat stocul existent în seara prezentării. Ce m-a impresionat? Toate! Ce m-a marcat? Arran Lochranza Reserve, cu notele sale ușor salmastre în combinație cu delicatul gust de miere, dar și cu fructele, m-a cucerit.

Cel de-al doilea eveniment a fost un Whisky Party care a avut loc la localul partener Sanko Cafe&Drinks, o cafenea cochetă, deschisă foarte recent. Pentru cei care nu sunt obișnuiți cu petrecerile BYOB – B(ring) Y(our) O(wn) B(ottle) Whisky Party (foarte populare în Occident) le spun doar că participanții pot veni la chef cu băutura lor proprie. Tema Whisky Party-ului de World Whisky Day a fost ”Vino cu cea mai proastă sticlă de whisky și primești una bună”.

În fapt, cei care au participat la party puteau să-și înscrie sticla la o degustare in blind și cea mai proastă sticlă desemnată de către participanți avea șanse să câștige o sticlă de whisky oferită de partenerii noștri. Premiile constând în sticle de whisky de calitate, selectate de către echipa Snoblesse, sunt ediții puțin cunoscute de consumatorii din România. Toți participanții au primit vouchere de reducere pe site-ul bautura-online.ro, iar cei de la Heinrig au oferit o reducere substanțială pentru blended scotch-ul lor, High Commissioner selectat tot de snoblesse.ro din portofoliul Loch Lomond.

În fine, pe site-ul partenerilor, toți cei care au dorit să cumpere whisky la preț promoțional, s-au putut bucura de niște discount-uri generoase. Iată câteva argumente să participi și tu cu prietenii la ediția WWD de anul viitor!

 

 

Comentarii

comentarii

%d bloggers like this: